.

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Wordless Wednesday : Makna di sebalik DOA



Assalamualaikum kalian :)




Sebagai Hamba yang serba kekurangan, kita memang takkan lari dari berdoa. Berdoa untuk diri sendiri, mak ayah, family dan mungkin untuk saudara kita yg lain. Tapi, kadang-kadang dalam berdoa tu pon ada maksud dari doa yang kita tak tahu. Yess! That happens to me. Ustaz waktu gue sekolah dulu cakap, doa dalam bahasa rumi/melayu tu mungkin lebih berkesan sebab kita dapat menghayati maksud di sebalik doa yang kita minta dengan lebih mendalam. Wallahhua'lam. Apakata kita cuba? :)






p/s : Rumah dah sunyi. Sorang-sorang dah balik rumah memasing. Huhu

p/s : Alhamdulillah, gue dah pass test JPJ tadi. Syukur x perlu ulang lagi :)

p/s : Line time musim reraya ni macam ..... sikit. Tak dapat nak bertandang ke rumah kome lagi. Da ok sikit nanti gue datang ye. Mohon sediakan duit raya sekali ;)





Kesalahan kerap bila tiba Syawal


Assalamualaikum kalian :)


Credit : Syahirul.com 



Kesalahan kerap waktu raya. Mungkin dalam sedar atau tidak sedar.
 Jom elak! :)



Selamat hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin




Autopublish


Need your DOA's





Less more than two days before Eid, he's got an accident last night. Guys, i need some kind. Please pray the best for him. 



"Ya Allah, Tuhan sekalian manusia, lenyapkanlah penyakit ini, sembuhkanlah ia, hanya Engkaulah yang dapat menyembuhkannya, tiada kesembuhan kecuali hanya kesembuhan dari-Mu, iaitu kesembuhan yang tidak memberi rasa sakit apapun. Aaminn."



Freebies : Family Raya Boboy


Assalamualaikum kalian :)









Free to take it! :)


Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin




Doodle : Drive Safe & Raya



Assalamualaikum kalian :)




Gue, Shuhada Othman dengan ini ingin memohon maaf zahir & batin andai ada tersalah / terkasar bahasa dalam sedar atau tak sedar selama berblogging. Andai ada yang terasa hati, gue mohon maaf. Maaf maaf maaf (T_T)



Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin




Wordless Wednesday # DIA tahu segalanya

Assalamualaikum kalian :)


Terima kasih daun keladi


Assalamualaikum kalian :)




Minggu lepas, kad-kad raya ni selamat sampai kat rumah gue. Huhu. Gue rasa abang posmen tu pun dah naik jemu tengok nama yang sama je. Hoho. Mak gue pon da siap pesan. Kalau ada surat sampai pegi amik sendiri. Haha. Mak jelesh letuu ;D




Dah lame bona tak dapat kad raya cam ni. Last aktif pos-pos kad raya ni tahun 2003. Sekali sekala kekalkan tradisi cam ni pon best jugak. Selalu dok via SMS je. Haha. Tukar trend pulak tahun ni :) 



- Semoga ukhwah kita kekal sampai bila-bila -




p/s : Thank you sis lela for the duit raya. Hehe. Orang first bagi duit raya tahun ni ^^

p/s : Tahun depan kalau dipanjangkan umur gue nak try buat kad sendiri la pulak. Handmade gituu ^^


Hati kotor atau bersih?

Assalamualaikum kalian :)




Lets muhasabah ourself ;)





Doodle : Dilema warna


Assalamualaikum kalian :)



Rambang mata bila tengok baju colour cantik-cantik. Serius. Boleh amik masa 2-3 jam nak pilih warna je. Tu belum tengok saiz lagi. Entah ade ke tidak. Lahaii. Semalam, bila dah ade yang bekenan..saiz pulak takde. Atee ramai bebenor pakai saiz SS ye. Last-last, terpaksa amik je colour apepun yang tinggal. Hewhew.


Family gue tak penah ada theme colour. So, bebas untuk memilih ikut citarasa. Hoho. Atee.. kome macam mane? ^^



    

Doodle : Budak kaya



Assalamualaikum kalian :)





Untung bila jadi budak-budak. Dok releks je tapi ramai yang hulur duit. Ok. Gue jeles -,-






P/s : Sekarang dah ade hobi baru. Buat biskut raya. Hewhew. Thats y jarang on. Ditambah dengan line maxis yang dah macam tetelan gajah. Lembap kemain. Terpaksa guna autopublish. I'm soooory sebab lama x bw blog kome. Sorry sorry sorry! T_T
 Rindu kalian. Rindu GSF. Kad raya da pos taw :)



Tangan-tangan Seni

Assalamualikum kalian :)






Memang tangan seni betul. Nampak real. Kan? o.O







P/s : Autopublish. Kenang gue dalam doamu :)


Biskut raya All Time Feberet & Kad raya



Assalamualaikum kalian :)



"Tart nenas gulung comei-comei" Gue yang bagi nama. Hewhew. Sebab mak gue cakap biskut kecik kemetot. Ikut tuan kot. Ehh ?? Baru siap semalam :D


Ni la biskut raya yang paling laris kat rumah gue. Sedap lazat enak berkrim disukai ramai. Haha. Puji sebab gue yang buat :P  Haha. Nak rasa?? Mai rumah gue raya nanti. Hikhik





Sebahagian kad raya untuk di pos. GSF, wait haa ;)







p/s : Autopublish. Berapa hari ni mungkin tak dapat nak aktif. Datang jenguk tite taw. uhukk  :)




Bersyukurkah kita ?

Assalamualaikum kalian :)




Adakah kita umat yang bersyukur ??
Tepuk dada tanya iman :)



Rezeki Ramadhan

Assalamualaikum kalian :)



Alhamdulillah. Berkat bulan ramadhan. Banyak benda yang da buat gue tersenyum, terharu, dan terkeluar ayaq mata. Hoho
Terima kasih buat mereka :)



Sis Jaa orang pertama yang dah buat gue senyum sampai kembang segala bulu dalam hidung. Thank you sis Jaa! Muah siket. Hehe. Suka and TERHARU sangat. Yelaa, dok tengah orientasi bagai ingat jugak nak bagi souvenir kat teman. Hikk. Lebeyuu!

Souvenir dari Penang. Kad raya first ni. Pen USM pon ade. Hehe. Package 3 in 1 :)



Kedua, alhamdulillah. Nama gue tersenarai dalam list pemenang Awesome GA Dunia Sebenar Shida. Gue dapat hadiah sponsor dari Puan Azizah aka Jiejah. Syukran kak! Syukran Shida da buat GA Awesome ni. ^^





Dan harini, alhamdulillah. Nama gue sekali lagi tersenarai dalam list pemenang Konspirasi Blogger Kreatif 2012 anjuran Selendang Merah dan Ain Dzaya. Gue petaruhkan entry ni. Thank you SM dan Ain :)   





Alhamdulillah. Rezeki ramadhan. Bulan mulia. Bulan penuh barakah. Terima kasih Ya Allah. Terima kasih kalian :')







Notakaki tanpa bulu: Sesuatu yang diimpikan tidak selalu menjadi kenyataan. Tetapi, apa yang tidak diduga selalu berlaku dengan tiba-tiba. Benar.




Doodle : Fobia

Assalamualaikum kalian :)



Malam semalam...


Biasa la anak muda sweet twentitu macam gue ni memang suka tido lewat. Tak tengok tv..online. Tak online..layan game.. Rutin harian. Allah, bahagianya hidup. 


Mak kadang-kadang up volume gak..Tapi lepas gue senyum sikit mak terus cair. Lalala. Anak omak katenye..


HAHAHA. Sementara menganggur ni, baik menganggur betul-betul. Yedak? ^^


Maaf. Dah lari tajuk. Sambung balik..


Kalau dah main game, online bagai.. ubat pon gue boleh lupa makan. Lupa jap je laa.. 



Malam tu kes nak makan ubat.. Stail rumah gue ni bila time tido mesti lampu BLACKOUT.. Habis satu rumah..Biasa laa..limited edition sket. Rumah orang lain elok je terang benderang..Haha



Gelap-gelap macam tu pon, gue tetap berani pegi dapo sengsorang hokay.. Maybe bulan puasa ni je kot. Hewhew.




Berpandukan cahaya henpon torchlight..gue cari mana suis lampu.. Jenuh meraba.. 



Tapp!!



" Hambooooooiiiiii........ Kemain korang! Buat pesta bepday ke apa ni ?!! "



Tak malu betul lipas-lipas ni.. " Hoiii! Ingat rumah kome hape ?? "


Bediri bulu roma gue. Seriusss wee! Dalam hati jenuh pk camane la gue nak ambik ubat atas kabinet tu. Sudah!


Disebabkan gue memang takut amat dengan natang lipas ni, mustahil la kalau nak redah gitu je. Ahhhh..! Idok le teman..



Dalam hati gue, " Eh, batang mop kat bilik mandi kan ada. Guna tu je la. Hihi "


Dengan menggunakan batang mop tu, gue try la cungkil dari jauh plastik bag ubat.. Lipas-lipas beselerak lari.. Maybe ingat gue nak pukul dorang kot..


Aaaaa....macamane ni...??



Tiba-tiba, sekor lipas terbang nak kejar gue..

" Makkkkk!!! "



Campak batang mop terus lari masuk bilik. Fobia. Gue memang fobia dengan natang kecik2-kecik yang ada sayap camtu.. Dari time kecik lagi..



Akhirnya, dalam sejarah rumah gue terang benderang satu malam and terpaksa skip makan ubat. Hewhew






Korang pulak fobia natang ape?



Moral of the stori :

Lepas ni jangan tangguh keje. Buat apa yang patut dulu :)





Adik dan air liur


Salam jumaat kalian :)



Satu hari.. adik tanya abang,


" Abang, cikgu adik cakap tak boleh makan and minum time posa. Abeh tu, ayaq liuq ni macam mna? Nak kena ludah buang ka? Kalau telan batai posa. "





Abang senyum sambil usap kepala adik..


" Nah! Hang baca ni. Dan pandai eja kan. Eja satu-satu.. Cepat! Abang nak dengaq. "




Adik baca laju-laju..





Abang tanya lagi, " Paham dak ni? "



Adik senyum and terus telan ayaq liuq yang di kumpul dalam mulut dari tadi.


" Fuhhh! Lega aih. Hilang dahaga.. =) "






P/s : Ni kes time kecik baru nak kenal puasa. Hewhew. Salam 14 ramadhan :)

Wordless Wednesday # It's call dragon fruit

Assalamualaikum kalian. Penat! Baru balik drift kat TSDC. Dahaga yang amat. Nak air!! Nak air!! U_U 


Impian dan harapan petang ni wajib pegi cari jus buah naga kat bazar ramadhan. Sedap wee! Nanti ptg pegi cari jugak ok. Hewhew





Tak menahan rasanye. Gulppp! T_T







Credit : Google