.

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Cukuplah Hanya Allah Yang Tahu :')



Saat ini. Detik ini. Beribu-ribu perasaan datang menjelma. Sedih, marah, terkilan, kecewa, suka, bahagia. Walauapapun perasaan itu, cukuplah hanya Allah yang tahu :')

Bismillahirrahmanirrahim.
 Selamat hari Isnin. Selamat bekerja. Selamat menuntut ilmu baru :)

 

Terapi mata









" Salah satu cara gue hilangkan stress time kerja adalah dengan melihat sesuatu yang comel dan sedap mata memandang. HAHA. Selamat men-terapikan mata !! ;D


All the pictures from http://yummykawaii.tumblr.com :)


Wordless Wednesday : The Rules of Happiness






In Shaa Allah. Trying to practise bit by bit ;)
Moga dipermudahkan oleh-Nya.
Selamat hari Rabu. Tulat dah Jumaat. Lepas tu Sabtu. Cutiiiii !! HAHA


Tujuh pahala yang diterima selepas mati



Dari Anas r.a. berkata bahawa ada tujuh macam pahala yang dapat diterima seseorang itu selepas matinya : 
 
1. Sesiapa yang mendirikan masjid maka ia tetap pahalanya selagi masjid itu digunakan oleh orang untuk beramal ibadat di dalamnya. 
2. Sesiapa yang mengalirkan air sungai selagi ada orang yang minum daripadanya. 
3. Sesiapa yang menulis mushaf ia akan mendapat pahala selagi ada orang yang membacanya. 
4. Orang yang menggali perigi selagi ada orang yang menggunakannya. 
5. Sesiapa yang menanam tanam-tanaman selagi ada yang memakannya baik dari manusia atau burung. 
6. Mereka yang mengajarkan ilmu yang berguna selama ia diamalkan oleh orang yang mempelajarinya. 
7. Orang yang meninggalkan anak yang soleh yang mana ianya selalu mendoakan kedua orang tuanya dan beristighfar baginya yakni anak yang selalu diajari ilmu Al-Qur'an maka orang yang mengajarnya akan mendapat pahala selagi anak itu mengamalkan ajaran-ajarannya tanpa mengurangi pahala anak itu sendiri. 

Abu Hurairah r.a. berkata, Rasulullah s.a.w. telah bersabda : "Apabila telah mati anak Adam itu, maka terhentilah amalnya melainkan tiga macam :

1. Sedekah yang berjalan terus (Sedekah Amal Jariah) 
2. Ilmu yang berguna dan diamalkan. 
3. Anak yang soleh yang mendoakan baik baginya.








Salam Jumaat dari maksu dan Daniel. Moga hari ini penuh keberkatan buat kita semua ;)

Wordless Wednesday - Happy nyeeeee



Good morning kome kome .... !!
Yabedabeduuuuuuu.... harini durian runtuh sebab dapat online blog dekat pc office. Wakaka. sebelum ni dok kena block manjang. Lepas ni molek la mai keja awai then on selalu kt office. Kahkahkah. Sambil menyelam singgah minum air :)

Semoga urusan hari ini sentiasa dipermudahkan oleh-Nya. Aminnn :)


 

Janggal





Janggal. Rasa janggal nak menaip. Nak bercerita. Ke mana pergi semangat yang dulu? Pupus ? Mati sekejap ? Mana ? Mana ??
Haha. Gue sendiri tak tahu mana hilang semua tu. Rindunya nak macam dulu. Harap semua sihat-sihat hendaknya. Tunggu sang laptop yang mati hidup semula, In Shaa Allah, semangat tu akan menjelma. Hopefully! Gue sebagai manusia biasa hanya mampu merancang, tapi DIA yang menentukan. 




GSF.......... Kak Jaa, Pet, Eka, Anis, rindu hampaaaaa Y_Y