.

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Resepi Cheesekut ♡ Cepat lagi lazat!

Assalamualaikum kalian.

Dah lama menyepi. Rasa rindu nak berblog macam dulu. Tskkk! Hope semua sentiasa dalam lindungan-Nya. Aaminn.

Kosong. Wa tak tahu nak post something yang menarik. Cumaaaaa...harini nak post resepi cheesekut yang senang ringkas tapi lazat. Bagi peminat tegar cheese boleh le try ye ;)

Bahan-bahan :

250g cream cheese
Fresh milk
1/2 tin susu pekat (kurangkan sikit kalau tak nak terlalu manis)
1 peket biskut Hupseng (4segi)

Cara-cara :

1. Blend cream cheese + susu pekat + fresh milk (ikut kepekatan).
2. Susun biskut satu per satu dalam 1 bekas sampai jadi 1 layer (before susun celup biskut dengan fresh milk)
3. Tuang sikit cream cheese atas biskut yang dah disusun.
4. Ulang langkah 2  & 3 sampai cream cheese habis.
5. Untuk topping boleh blend oreo then penyek je dekat atas cheesekut tu.
6. Siap. Letak je dalam fridge. Esok boleh makan :)

Selamat mencuba ツ

6 comments:

Deqla Manjew said...

menyepikan diri sbb bz buat chesekut yer? hihi..

Solehah Shamsuddin said...

slurpp ahh sedapnya. tgk pic ni pn dh terasa sedapnya. hehe shu, tq ye share resipi cmni. mudah sgt resipinya.

Busyra Bt Takiyudin said...

terliur. -_-. nak sikit. hehe

Azim Aris said...

bleh msuk masterchef nih...jom xchange list wif my blog :
Azim Aris

Tak Mungkin Benar

Muhasabah

follow ya :)

Scha Aryana said...

Sedapnyaaa. Bole try ni!

Cik Nur™ said...

nampak lazat.. :)