.

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Hikmah itu. Bersangka baiklah pada Allah.



Mungkin ramai yang dah baca rentetan kisah pemergian Almarhumah Siti Hajar binti Ahmad Sabir. Kisah yang banyak memberi manfaat pada setiap pembaca, termasuk gue. Allahhuakhbar! Besar pengajaran buat kita. Moga setiap rentetan kisah tersebut dapat mendorong kita sedikit sebanyak menjadi insan yang lebih baik dari sekarang. In shaa Allah. Sama-sama kita tingkat usaha.


Al-Fatihah buat arwah. Semoga syurga tempat untuknya :')


Setiap yang hidup pasti akan pergi. Bukan saat ini, mungkin esok lusa. Moga bila tiba masanya, ia dalam keadaan baik sahaja. Amin. Qullu nafsin zaaiqatul maut.


Kisah penuh di SINI



P/s : Dah lama rasa tak update blog. Singgah blog kawan-kawan. Blogwalking. Follow back. Yes, terlalu lama. Apa cerita? Nampak busy bebeno kan gue. Padahal orang lain pon kerja jugak. Alahai. Sorry sorry exp to GSF Family. Gue still tak dapat cara camana nak curi masa komen macam dulu. Kadang-kadang balik kerja pasang niat malamnya nak bw, last-last zzzZZ akhirnya. Tolong motivate gue sikit bab ni boleh? Jeles jugak bila tengok orang lain yang kerja pon still dapat update blog and blogwalking segala. Mohon tips pleaseee! Y_Y




Unpredictable




Salam Jumaat semua. Semoga kita sentiasa diberkati oleh-Nya. In Shaa Allah. 


p/s : Allah sentiasa ada dengan kita. Takmo sedih eh eh eh :')



Header untuk pemenang Contest My Blog Superb by Fatimah Azzahrah


Alhamdulillah, lega sikit rasa sebab header dua orang pemenang dah siap. Semalam berjaya buat satu dan harini buat satu lagi. Gue usaha ikut citarasa yang dorang mintak. Mungkin ada yang kurang kat situ atau sini. Gue minta maaf atas sebarang kekurangan tu ye :)



Header untuk Maisarah. Dia mintak letak bear Rilakkuma. Cilop gambar kat google jep. Dia cakap takpe :)
























Header untuk Azieyan. Dia mintak random doodle. So, gue buat macam ni je sebab nak kaitkan dengan description blog :)





p/s : Gue tengah tunggu respon lagi 2 orang pemenang. Sapa rasa dia menang tu, inbox FB gue nanti. ASAP k. Kalau tak lebur la eh :)

Selamat berhujung minggu. Esok jom p market. Goodnight! ;D



Huda Syafiqah 's 1st Giveaway





Bismillah. Gue pon nak cuba nasib jugak. Putih mata tengok hadiah-hadiah dia. Sungguh! Muahaha


Gue nak tag :
 Nyue ( http://nyueyien.blogspot.com/ )
 Eka ( http://sweetsour93.blogspot.com/ )
 Anis ( http://niswatussolikah.blogspot.com/ )



Senarai Hadiah :

- Sepasang baju peplum  × 1 
- Bohemian Watch kaler Baby Blue  × 
- Cenderamata special × 10 
- Tudung  Bawal Bead Sakura × 1 
- Tudung × 
- Sepasang kain Korean Cotton × 4 
- Pure Marine Collagen Gred AAA × 1 
- Pure Marine Collagen Gred AA × 2 
- Pin Comel × 
- Header comel × 
- Name Keychain × 
- Cartoon Keychain × 
- Edit Full Blog + Header × 
- Doodle × 4 

( Totally judge by random.org )


Good Luck ! :D




Wordless Wednesday # Tidak pandang pada rupa





LOVE that comes with looks… goes with looks. 

True Love does not start by gazing at the looks of a person, but by knowing the beauty of their character - Eshalziya
Quran 30:21» “And of His Signs is that He created for you from yourselves mates that you may find tranquility in them; and He placed between you LOVE and MERCY.”

Cinta Benar tidak bermula dengan merenung keindahan wajah seseorang, tetapi dengan mengetahui keindahan watak mereka - Eshalziya
Quran 30:21 »" Dan dari ayat-ayat-Nya ialah bahawa Dia menciptakan untuk kamu dari jenismu sendiri, rakan-rakan yang mungkin merasa tenteram kepadanya, dan Dia jadikan antara mereka CINTA dan RAHMAT. "



Banner untuk pemenang Contest My Blog Superb by Fatimah Azzahrah



Firstly, gue dengan rendah dirinya nak minta maaf sangat-sangat untuk pemenang yang menang hadiah banner & header dari gue untuk Contest My Blog Superb by Fatimah Azzahrah haritu. Maaf atas kelewatan ye awak awak. Hmm. Hmm. Nak nangis je rasa. Boleh? Y_Y 

Elok sangat la kan 1.1.2013 baru gue dapat publish banner tu. Alahaii. Tapi untuk pemenang banner dulu la. Bagi yang menang header tu, header korang dalam proses pembuatan taw. Harini, gue just dapat publish bagi yang menang banner je dulu. Maaf again untuk yang dapat header. Y_Y

Bagi yang tak tahu cara nak pasang banner dekat sidebar boleh rujuk link ni.  So, senang sikit kerja korang nanti :)



Banner untuk Blog Annur_Qaseh


(http://i1286.photobucket.com/albums/a612/shuhadaothman/For%20blogger%20only/annurqaseh_zps06305bec.gif)



Banner untuk Blog EzzatiZati


(http://i1286.photobucket.com/albums/a612/shuhadaothman/For%20blogger%20only/ezzatizati_zps1314b52e.gif)






p/s : To pemenang, maaf atas sebarang kekurangan. Maaf maaf maaf.
p/s : To GSF & readers, selamat tahun baru. Love u. 
p/s : In shaa Allah, akan usaha jadi segar macam dulu :)