Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Hikmah itu. Bersangka baiklah pada Allah.



Mungkin ramai yang dah baca rentetan kisah pemergian Almarhumah Siti Hajar binti Ahmad Sabir. Kisah yang banyak memberi manfaat pada setiap pembaca, termasuk gue. Allahhuakhbar! Besar pengajaran buat kita. Moga setiap rentetan kisah tersebut dapat mendorong kita sedikit sebanyak menjadi insan yang lebih baik dari sekarang. In shaa Allah. Sama-sama kita tingkat usaha.


Al-Fatihah buat arwah. Semoga syurga tempat untuknya :')


Setiap yang hidup pasti akan pergi. Bukan saat ini, mungkin esok lusa. Moga bila tiba masanya, ia dalam keadaan baik sahaja. Amin. Qullu nafsin zaaiqatul maut.


Kisah penuh di SINI



P/s : Dah lama rasa tak update blog. Singgah blog kawan-kawan. Blogwalking. Follow back. Yes, terlalu lama. Apa cerita? Nampak busy bebeno kan gue. Padahal orang lain pon kerja jugak. Alahai. Sorry sorry exp to GSF Family. Gue still tak dapat cara camana nak curi masa komen macam dulu. Kadang-kadang balik kerja pasang niat malamnya nak bw, last-last zzzZZ akhirnya. Tolong motivate gue sikit bab ni boleh? Jeles jugak bila tengok orang lain yang kerja pon still dapat update blog and blogwalking segala. Mohon tips pleaseee! Y_Y




26 comments:

Cik Nur said...

alfatihah..
xpe dear..pelan2..nur sekarang mmg malam je nak BW puas2..kuar entry pun malam, smpai korban tidur..huhuh...

sebab kat tempat keje skrang bzz..huhu

Amirul Verdasco Nadzri said...

al-fatihah utk almarhumah.. sentiasa bersangka baik dgn Allah.. semoga kita pun dikuatkan iman..amin

**aku pun rasa susah nak buat semua aktiviti blogging cm dulu...huhu

deno said...

sentiasa bersangka baik pada allah.. semua yg terjadi pasti ada hikmahnya :)

^^eKaTiKaH^^ said...

Al-Fatihah utk Arwah. sedih bace cerite dye..

hehe.. tips? kite tak bpe pandai bg tips :P

Chic Na said...

percayalah.. ada hikmah disebalik semua tu.

cikna skrg pun dah gagal nak manage masa antara keja dgn blog. huhu..

Misz Mieza said...

Usahkan kata orang yang bekerja.. Yang duk tercongok kat rumah ni pun liat2 jer nak update blog.. Sabo jela..

Che Rosliza Che Mat said...

Al-fatihah...Ada baca jugak baca kisahnya..

Ira said...

salam..
terima kasih kerana mengingatikan ttg bersangka baik dgn Allah.
Saya pn da baca kisah arwah.. sgt menyentuh hati..

Niswatus Solikah Samik said...

Semoga Allah meletakkan Allahyarhamah di dalam syurga-Nya.

Shu,samalah! Anis pon tak tau mana nk curik masa mengupdate. Jeles kan tengok dorang yang rajin update n bw.. T_T

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

da baca da kisah arwah.. semoga roh arwah berada di kalangan org yg beriman dan bahagia disana

Cik Cempaka said...

yup..bila berlaku suatu yang tak diduga..baru lah kita akan hargai perkara yang kita dah lama abaikan..

Deqla manjew said...

setuju dear.. =)

Cik Aini said...

betul sgt tu Shu..
bersangka beklah terhadap Allah..pasti ada hikmah di sebaliknya..

erkk..meh nk bg petua mau..jgn tdur mlm.hahahaha

kayyana said...

al-fatihah... semoga arwah ditempatkan di tempat orang orang yang beriman. InsyaAllah

Mrs Velentine said...

setuju dgn qoute diatas

Solehah Shamsuddin said...

ahaha syg, bw wktu malam minggu jela. its ok. jgn paksa diri ye :)

dya bunga said...

btl tu..setiap yg berlaku ada hikmah nya

lelamaisara said...

betui tu...Alfatihah untuk arwah ...

Tihara said...

al fatihah utk arwah..
syahdu baca kisah arwah

Nyue said...

al-fatihah utk arwah..setiap yg berlaku, ada hikmahnya..

quates yg shu buat tu, best...

nyue pon skang ni jarang blogwalking jugak..

Yana Libra said...

al-fatihah..


mungkin shu baru start keje kot..tu yg penat sgt..sy pun malam je bw..at least dpt 3,4 blog satu malam pun ok la tu kan~ :)

Cinta Misteri said...

mati itu pasti. kita yg hidup ni kena ambil ikhtibar dr kisah2 org yg telah pergi.

kugilamoustache said...

al fatihah buat arwah , first bace cite pasal arwah mmg sedih :( wlaupun x pnah knal arwah .

wan nurul hezrina abd halim said...

tgk kisah budak utem yang telah kembali menghadap Allah2..dia sangat bersangka baik terhadap Allah..banyak tauladan dr kisah kematian siswi2..insyaallah kita kena selalu bersangka baik terhadap Allah krn semua rahsia Allah pasti ada hikmahnya

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Al-fatihah utk arwah...xder tips la shu sbb akak skang ni pon mcm shu balik kerja kira nk zzzzz ja haha

N.Aima K said...

its ok dear..saya pun selalu je terbabas tak sempat nak BW