.

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Thankful sebab Allah temukan kita dengan orang yang salah. SEBAB ?

Hooray! Esok dah isnin. Sangat seronok okay. Kelas lagik. Bila nak keja tak taw. Heww. Hambo jemu dah ngadap buku-2 eksaimen bagai. Erkk , sabor-sabor. Semua perkara ada sebab alasannya. Nanti sampai seru kerja tu , maka bekerja lah aku. Tettt (sabar)


*Abaikan perkara yang tidak berkait di atas*

Bila stay umah sorang-sorang ni mula la nak berangan and terkenang bagai. Teringat benda-benda lepas buat aku rasa down tetiba. Rasa menyesal tu tebal sangat semuanya sebab that makhluk la kot. Stupido nye lahai time tu. Awat la , awat la aku kenal dia kan. Bodohnya bodohnya. Err , okay stop. Let being positive. Tarik nafas hembus sampai tiga kali , cukop. Semua yang dah jadi tu ada hikmahnya Shuhada. Bukan ko sorang penah rasa mende tu. Ramai lagi orang kat luar tu yang dah terkena. But , one that I must remember. Allah ada sebab kenapa semua tu terjadi. Kenapa ko dan aku jumpa orang yang salah before ni. Everything must have a reason kan.

1. Maybe Allah sengaja pertemukan kita dengan orang yang salah sebelum yang benar jodoh kita sebab nak tengok kita ni bersyukur ke tak dengan segala ketentuan-Nya.

2. Maybe jugak Allah nak kita jadi penilai yang baik. Thats why.

3. Ermm , mungkin Allah sengaja pertemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip setiap pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

4. Semuanya bersebab. Maybe Allah nak kita sedar bahawa kita ni hanyalah makhluk biasa yang sentiasa mengharapkan pertolongan-Nya.

5. Mungkin jugak Allah nak kita jadi hamba yang hebat dan ada jiwa yang kental :')

6. Dan dan mungkin ada jodoh yang lebih baik untuk kita. Yang sudah tertulis di tangan-Nya. Insya'Allah :')

Dan mungkin semua tu terjadi supaya kita sedar bahawa kehidupan sekarang ni tak selamanya kekal. Be prepare. See , semuanya ada sebab munasabab nya why la semua tu jadi kat kita , kat aku. Tak perlu bersa bodoh aka stupid lagi. Ehemm. Conclusionnye , be thankful atas semua yang dah terjadi. Why? Kalau tak mungkin aku tak jumpa dia sekarang ni. Maybe ada yang cakap " alahh , bajet da kawen je pon " kan. Yapp , memang belum pon. Tapi tak salahkan berdoa. Mungkin benar dia jodoh aku , mungkin juga tak. But pada aku , percaya ikhlas jujur bersedia dan redha atas apa yang mendatang. Doa itu penting. Always positive. Jodoh tu kan rahsia Allah :')




0 comments: