Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Minggu Pertama Tamat !




Alhamdulillah. Akhirnya selamat jugak sampai kat rumah tengahari tadi. Penat taw naik 2 flight sekaligus. Huwaaaa tipu -,- Bus je pon. 

Korang sihat tak ?? Terima kasih eh eh sebab sudi jugak kan datang jenguk2 blog gue ni. Tanya khabar gue. Alhamdulillah. Gue sihat. Kerja pon so far okay. Minggu first ni just buat kerja-kerja biasa je. Kalut kemas file nak angkut pegi bangunan baru. Makanya mood nak update minggu ni semua ke laut. Penaaaaat !  Harap minggu seterusnya pon ok. Doakan eh :)

Tempat kerja ok jugak kot. Just yang kurang tu sebab gue sorang je Melayu dalam dept. tu.. 2 orang lagi Cina. Haha. Tak ok sebab gue sepatah haram tak paham ape yg dorang pung pang pung pang sembang berdua. Entah la ape yang disembangkan tu. Haha. Then cafe dalam kampus tu pulak Cina incharge.  Makanya tiap hari gue makan roti singgit tu je. Nak makan kat luar memang tak la. Kang sesat tak naya. Huhu. Takpe. Part ni ni gue suka sebab boleh jimat & kurus cepat. Bahaha. 

Minggu first ni gue tumpang stay rumah kakak kat Bertam. So, tiap hari kena gerak p keja awal. Gerak pukul 7 then kena lalu jambatan penang yang panjang tu. Sumpah seriau bawak moto dengan jalan jem. Balik pulak pukul 6. Time balik gue naik feri. Rasa safe sikit la. Nak hadap jambatan time balik memang gue tak sanggup. Huhu. Sampai rumah, mandi ape semua terus tido. Macam tu la rutin harian gue minggu ni. InsyaAllah dalam minggu depan dah dapat pindah rumah sewa. Area pulau jugak. Jadi tak la risau sangat sebab kena lalu jambatan bagai. Harap semuanya berjalan lancar. Niat baik InsyaAllah Allah tolong. Kan? :)  




p/s : Esok dah kena balik Bertam. Hmm. InsyaAllah malam ni gue bayar bw yang tertunggak ni eh. Happy blogging semua :)

  

24 comments:

Cik Nur said...

Naik moto ke dear..?
Bahayanya..! apapun hati2...
insyaALLAH..lama2 biasalah tu..dan tgk2 shu pun nanti boleh pandai cakap cina..hehehe

Niswatus Solikah Samik said...

finally dapat pon rumah sewa! hehe.. insyaAllah! Allah mesti tolong! semoga segalanya dipermudah kan Allah ye makwe! :)

Azzah said...

naik moto naik jambatan ke?berani syu..

Si Matatajam said...

Kena blajaq bahasa Cina lps ni Shue..

kinara kinatara said...

naik moto kak?

bahaya x?

ish takod jugak..huhu..moga selamat dalam ape jua keadaan..huhu:)

alhamdulillah...:)

orang cina 2 bace mantra semerah padi 2..huhu

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

alhamdullilah semuanya selamat... seronoknya dik rumah ewa.. tke cre

Busyra Bt Takiyudin said...

smoga dipermudahkan segala urusan.. :)

baby comel said...

begitula gayanya bila org dh bekerja ni.. penat..

Chic Na said...

okla tu asalkan kerja ok. beraninya naik moto atas jambatan tu. mmg seriau. huhu.. dah pindah nnti lega lah. happy working ya.

* jgn risau pasal header tu, nnti bebila free baru buat k. :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Hati² bawak motor...Inysallah moga dipermudahkan & semoga segalanye berjalan lancar...

Deq's Qienz said...

Ati2 bawak moto tuh ya..hapi working..shu bkn cik puteh yg suka tp tuannya.hahaaa

cweet pinky said...

awak bukak u tube kerr , pape laman yang boleh awak blaja mandarin , skurang2 nya awak kena taw ape yang diorang cakap , just pandangan :)

p/s : CP ade bwt blog revie , jom view
http://dariilhamkehati.blogspot.com/2012/11/blog-review-conteng2kreatif.html

Karukord Jagau's said...

insya'allah segalanya akan berjalan lancar...

LYAfrina said...

alhamdulillah..akan dipermudahkan.....

LYAfrina said...

alhamdulillah..akan dipermudahkan.....

Deqla manjew said...

ade ke yg naik 2 flight? haha..hah naik motor? hati2 tau !!

izan mama mia said...

mg segalanya ok ya shu

jaakechik said...

k.jaa pegi penang hujung bulan 1 nanti boleh ler jumpa yer shu..hihi...

wan nurul hezrina said...

berhati k shu.akk dulupun minah rempit..hehehe sampai skang suka moto dr kereta..tapi tang ujan suka keta.hikhik

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

shu bawa motor hati2 tau...semoga semuanya berjalan lancar k

Yana Libra said...

xbestnye shu sorang je melayu..huhu..pape pun hati2 tau bawak moto..saya mmg takut naik moto~~

dya bunga said...

ati2 ye dear.:D

Cinta Misteri said...

Goodluck tmpt baru. So, blajar la ckp cina skit2. Baik2 bw moto g keje, pstikn pengguna lain nmpk kamu

Cik Aini said...

haish
tingat dulu2 time nek motor asal ada lori lalu je..melayang2 sama laju ngan lori..hahaha seyes takut bila yg besar2 potong tmbh dgn angin kuat kat ats jmbatan tu kan..