.

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Awak suka tak ??



Haiiiii......! Dah lama tak huhahuha kat blog. Ape kabo ?? Kome semua sihat? GSF ?? Sebenarnya gue pon tak tahu nak post entry mende. Otak tengah kosong. Kosonggg. Belek-belek folder, last-last nampak gambo-gambo ni. So, better gue post je la eh. Dah lama buat, tapi baru sekarang sempat nak post. 







Ni antara muka-muka orang kuat GSF. HAHA. Bigboss selaku pangasas group, Mama Arina. Muehehehe. I'm sorry kak. Gue culik gambar senyap-senyap. Diikuti Sis Deqla. Ni pon gue culik jugak. Mintak halal ye. Hihi. Seterusnya Cik Nur, dok sama negeri dengan gue dan daerah sebelah-sebelah je. Wakaka. Tapi tak penah dok jumpa lagi. Bila ni Nur? Eh Nur, sorry sorry. Gue baru perasan link blog Nur kt gambo salah.  Sorry yep. (^..-) Dan yang last sekali yang ayu ayu tu Ayu lah. Hehe. Jika ada sebarang kekurangan gue mintak maaf ye. Semoga hubungan silaturrahim ni kekal sampai bila-bila. In shaa Allah :)






p/s : Kita masing-masing ada bahagian kita sendiri. Tak dapat di dunia mungkin dapat kat akhirat nanti #Remind ourself




Starving this ! Buatkan boleh?


Sumber : Tumblr



Ommoooo! Perut berbunyi riang tengok crepe crepe ni. Jenuh gue google cari sapa yang jual kat area Penang ni. Alhamdulillah, dah jumpa. Next week baru try order. Mihmihmih. Mengidam mengalahkan ibu mengandung. Muahaha. Biasalaaa wanita macam gue. Well, mak known me well. Kihkihkih :D

Gue komfem ramai yang dah rasa durian crepe ni. Dan gue komfem dan sedar bahawasanya gue je yang still ketinggalan pasal crepe ni. I know that U_U (Boooo) eh! Betul ke sedap ni ?? Jangan indah khabar dari rupa sudah la. Gue tak nak menyesal bila beli nanti pluss bazir duit. Hahaha. Harap-harap tak macam tu la kan :)

Ada tak yang baik hati nak tolong buatkan or pos kat gue? Bahaha. Pelisssss. :3






p/s : Pernah tak jumpa lelaki yang tak gentleman? Buat kerja angkat berat-berat semua nak harap perempuan ? Hewhew. Rasa nak tampo je taw -..-


p/s : I miss you ! Againnnnn ...... U_U



Sanah Helwah Sis MV





Selamat Hari Lahir Sis MV @ Suzyanna Yap !
Allah selamatkan kamu !
Allah selamatkan kamu !
Allah selamatkan kamu !

Semoga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki, ditetapkan iman, bahagia selalu dan sentiasa dalam rahmat-Nya. Aminn.

Semoga hubungan persahabatan ni kekal sampai bila-bila. InsyaAllah :)





p/s : Gue hutang bw dulu buat masa ni ye. Masa tak mengizinkan plussss line sooo lembap. I'll bayar balik nanti. Miss you ! Take care !




Strive to be better




Dear self, 
i'm always DOA'S for you. Please don't be friend with INDOLENT. Can't you be a good friend with DILIGENT every time ? I hope both of you will be a closest friends. InsyaAllah. Always pray :)



Moral : Every human is not created to be the perfect ones. But, every human can turn out to be better than ever :) 


Pray for them :')



Tak mampu pegang senjata. Hanya mampu berdoa. Menangkanlah mereka Ya Allah..



Salam Awal Muharram



Salam Awal Muharam semua. Semoga Allah memberi kita kesihatan, dimurahkan rezeki dan ditingkatkan iman kita. InsyaAllah.




p/s : Kak Wanieys Qalief, thanks sangat-sangat ! Shu suka tudung tu :)

p/s : Sentiasa perbetulkan niat :)




Moist Choc Cake gue menjadi kali ni !




Ni salah satu juadah time raya korban haritu. Moist Choc Cake yang lembap-lembap gitu. Resepi gue amik dari blog Kak Ieka. Then sesuka hati gue je tukar-tukar bahan. Hahaha. Don't worry! Tetap laris di pagi raya. Kak Ieka, thanks share resepi kat blog. Mihmih. Tak rugi gue cuba taw! :)


Resepi asal sila lihat DI SINI ! Gue just tukar nescafe jadi coffemate and cara buat choc ganache je :)

Choc ganache cara gue :

300gm dark choc
40gm butter
1 sudu madu
1 cawan susu segar. Gue bancuh susu Anlene je. Hihi
2 sudu serbuk koko
1 sudu minyak

Cairkan dark choc & butter. Then taruk semua bahan. Biar ala-ala pekat sikit. Tutup api & tuang atas kek. Siap ! Hihi. Cuba la :D


p/s : Gue suka sebab topping menjadi. Kalau tidak hancur. Haha
p/s : Esok kejaaaaaa! Good night! :)




Minggu Pertama Tamat !




Alhamdulillah. Akhirnya selamat jugak sampai kat rumah tengahari tadi. Penat taw naik 2 flight sekaligus. Huwaaaa tipu -,- Bus je pon. 

Korang sihat tak ?? Terima kasih eh eh sebab sudi jugak kan datang jenguk2 blog gue ni. Tanya khabar gue. Alhamdulillah. Gue sihat. Kerja pon so far okay. Minggu first ni just buat kerja-kerja biasa je. Kalut kemas file nak angkut pegi bangunan baru. Makanya mood nak update minggu ni semua ke laut. Penaaaaat !  Harap minggu seterusnya pon ok. Doakan eh :)

Tempat kerja ok jugak kot. Just yang kurang tu sebab gue sorang je Melayu dalam dept. tu.. 2 orang lagi Cina. Haha. Tak ok sebab gue sepatah haram tak paham ape yg dorang pung pang pung pang sembang berdua. Entah la ape yang disembangkan tu. Haha. Then cafe dalam kampus tu pulak Cina incharge.  Makanya tiap hari gue makan roti singgit tu je. Nak makan kat luar memang tak la. Kang sesat tak naya. Huhu. Takpe. Part ni ni gue suka sebab boleh jimat & kurus cepat. Bahaha. 

Minggu first ni gue tumpang stay rumah kakak kat Bertam. So, tiap hari kena gerak p keja awal. Gerak pukul 7 then kena lalu jambatan penang yang panjang tu. Sumpah seriau bawak moto dengan jalan jem. Balik pulak pukul 6. Time balik gue naik feri. Rasa safe sikit la. Nak hadap jambatan time balik memang gue tak sanggup. Huhu. Sampai rumah, mandi ape semua terus tido. Macam tu la rutin harian gue minggu ni. InsyaAllah dalam minggu depan dah dapat pindah rumah sewa. Area pulau jugak. Jadi tak la risau sangat sebab kena lalu jambatan bagai. Harap semuanya berjalan lancar. Niat baik InsyaAllah Allah tolong. Kan? :)  




p/s : Esok dah kena balik Bertam. Hmm. InsyaAllah malam ni gue bayar bw yang tertunggak ni eh. Happy blogging semua :)

  

Good Bye :')





Doakan gue selamat sampai ke destinasi. Panjang umur kita jumpa lagi. Bye Perak :')


" Allahhumma yassir wa la tuassir "
Ya Allah, mudahkanlah segala urusanku dan jangan disukarkan. Tidak ada yang mudah melainkan sesuatu yang Engkau jadikan mudah. Dan Engkau jualah yang menjadikan yang susah itu mudah bila Engkau menghendakinya.


Harapan...harapan menjadi layuuuu !






Semua benda dah buat. Medical check-up done! EPF done! Account bank done! Tapi bila semua dah settle lain pulak jadinya. Hmmm! Susahnya kalau nak mintak tolong orang ni kan. Alahaiiii. Sabar la Shuhada oii. Mungkin ada hikmah setiap yang berlaku  :/



Till then, senyumlah untuk menutupi rasa sakit. Salam :)





Alhamdulillah. New life will begin soon :)






" Hello, can I speak to Ms. Nor Shuhada please?"

 " *Dupdapdupdap* Yes, I'm speaking"

" I Eileen from PTPL Penang want to offer you as Admin Assistant job. Did you already get another job? "

" Oh..No, I didn't get any other job rite now "

" So, do yo want to join us? "

" Of course! I'll =) "

" Will you start on next Monday? "

" Yes, I do! "

" We will give you basic salary blablabla...."



Syukur alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah! Mungkin job tu tak setanding mereka-mereka yang hebat, tapi gue tetap bersyukur. Sekurang-kurangnya hajat nak bagi mak abah merasa duit dari titik peluh sendiri InsyaAllah tercapai nanti. Terima kasih abah, mak sebab dah besarkan gue. Doakan yang terbaik untuk anakandamu ini :)

Lepas ni kena stay Penang la gamaknye. Nak ulang-alik dari rumah memang tak lalu la. Hello Penang! Kita jumpa nanti naa :)

To Encik Yang Asyraf, jenguk-jenguk la gue nanti. Hewhew. Bawak bunga sekali. Miahaha :3


Tak lupa untuk korang yang dah doakan gue. Terima kasih sangat-sangat! 


Miahaha. Bajet macam dapat award pulak nak ucapan bagai. Till then. Salam :)



Mungkin kah ku begini nanti??