.

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Doodle : Belajar peribahasa 1

Assalamualaikum awak :)




Gue rindu zaman sekolah. Lagi-lagi sekolah rendah. Rindu nak belajar peribahasa yang cikgu ajar. Rindu nak reka-reka ayat. Zaman U memang gue tak belajar part-part peribahasa ni dah. Kalau suruh senaraikan balik semua peribahasa tu, komfem gue tinggal kosong je. Lupa. So, apa motif gue post mende ni?? Sebab nak bagi gue ingat balik la mende apa yang gue belajar time sekolah rendah dulu. Err.. Mane tahu korang pon lupa, boleh belajar ngan gue sekali. Haaa..molek gituu :)


p/s : Gue tengah tunggu putera datang merisik. Tak kisah la putera ape pon. Janji PUTERA. HAHA. Demand bebenoo ( TIPU ) :3
Sape terer, try la buat ayat guna peribahasa ni. Hewhew. Gue pening nak buat mcm mne. Panjang beno peribahasa nye punn. 




36 comments:

are_lin@yu said...

first time dengar peribahasa ni..sweet plak..hehe

Nyue said...

nice la peribahasa shu nie...first time nyue dgr...ahahah

~~oOpEt~~ said...

err.. pet xpernah dgr lagi peribahasa untung2 tu.. nh 1st time.. pet pun xpham :D shu skrg dh leh jadi guru bahasa nh :)

Chic Na said...

eh masa cikna skolah dulu tak pernah belajar pun peribahasa ni. hikhik..
comel la shu lukis doodle. :)

caliph shuriken said...

ada org merisik shu ka? erkk..

*kiut laa doodle sini, pndai awk lukis ^^

Cik Aini Lavender's said...

amboi...
peribahasa pun dah pnjg sama dgn ayat dah..lagi mau buat ayat ka.hahaha

|shuhadaothman|TM said...

haha. shu pon 1st time tahu peribahasa ni. :D

Busyra Bt Takiyudin said...

comel doodle tu.. :)

Cik Nur said...

samalah..nur pun pertama kali baca peribahasa ni.hihi

Solehah Shamsuddin said...

yunk,suh je si dia tu cpt2 minang hg.haihh ckp dy,lmbt lg ke nk minang cik abg oittt. ^_^

profmie said...

eh xpnh dgr pula peribahasa ni spnjg sek dlu..tp menarik jg.huhuu

adibahfaizah said...

5,6 kali duk baca peribahsa ngan maksud je. haha.
apsal tak pernah dngar ? haha

Masha Meisters said...

ehhh...dapat dari buku mane ni shu...keluaran shu marketing eh? hehe

Si Matatajam said...

He he comel sgt....

dyabunga said...

dya pun first time dgr..dya pun tgh tunggu putera dtg merisik..hahahha

|shuhadaothman|TM said...

ahaha. shu pon 1st time sbnanye. :D

|shuhadaothman|TM said...

hahaha. sme la pet. shu google je ni. cm mnarik tu yg post. :D
shu jadi lari anak murid. ahaha :)

|shuhadaothman|TM said...

kiki. time shu pon xde chic na. tadi cari2 tejumpa tu yg publish. ;P
mekasih chic na. tgh dok blaja lagi ni :)

|shuhadaothman|TM said...

belum lagi caliph. tgh dok tggu ni. muahaha :DD
Thank u caliph ^^

|shuhadaothman|TM said...

hahaha. kan cik aini. over shu ni. muahaha

|shuhadaothman|TM said...

mekasih dear busyra :)

|shuhadaothman|TM said...

muahaha. shu pon sme cik nur. pnjang peribahasa nyee :D

|shuhadaothman|TM said...

tgh kumpui duit lagi yunk. ahahaha. teman yg x sbr lebih. wakaka :D

|shuhadaothman|TM said...

haha. shu pon bru 1st time blaja peribahasa ni kt google mie. haha.

|shuhadaothman|TM said...

hahaha. bce 10 kali pon xtentu pnh dgr kann dear. shu pon 1st time taw je ni. muahaha :D

|shuhadaothman|TM said...

hahaha. shu dpt dr google je ni masha. kalau keluaran shu advance sket. wakaka :D

|shuhadaothman|TM said...

thank u kak :)

|shuhadaothman|TM said...

waaa. sme la kte dya. hekhek. bila la nk smpai putera kte ni kan. muahaha :P

buatbest said...

jap lg ada org nk merisik dtg..hehe

jaakechik said...

hehhe...comel doodle tuhh.. tapi peribahasa tu amik mana tuu.. hahahhaa...

Nur Aischa said...

wahh ,peribahasa baru ni. suka suka. hahah. doodle tu pun cuteee <3

Misya Mialen said...

Sy baca byk kali peribahasa tu.x prnah dgr.hihi.dlu sy suka hafal pribahasa masa skola rendah n menengah sbb sng nak bt krgan ;)

Misya Mialen said...

Sy baca byk kali peribahasa tu.hihi.x prnah jmpa pn.sy mmg suka hafal peribahasa dr sek.rendah hingga menengah sbb sng nak masuk dlm krgn.;) tp skrg mmg bhk dah lupa.;)

Tinta Lana said...

Salam.. shu, dolu2 kita pun duk berangan, tnggu putera sbg jodoh kita,hak3

tu zaman klasik dulu lah, zmn duk asyik tgk Barbie tu kan,kih3.

urm..taktau lah nak buat ayt cmna.. kena tepon karam singh walia jap..jap ea,jap ea, kih3

Wanieys said...

1st time dgr peribahasa tuh....nanti ada la tu putera msk minang hehehehe

shedameor said...

haha, tanya karam singh kak. sheda 1st time dengarnya haa :)