.

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Doodle : Fobia

Assalamualaikum kalian :)



Malam semalam...


Biasa la anak muda sweet twentitu macam gue ni memang suka tido lewat. Tak tengok tv..online. Tak online..layan game.. Rutin harian. Allah, bahagianya hidup. 


Mak kadang-kadang up volume gak..Tapi lepas gue senyum sikit mak terus cair. Lalala. Anak omak katenye..


HAHAHA. Sementara menganggur ni, baik menganggur betul-betul. Yedak? ^^


Maaf. Dah lari tajuk. Sambung balik..


Kalau dah main game, online bagai.. ubat pon gue boleh lupa makan. Lupa jap je laa.. 



Malam tu kes nak makan ubat.. Stail rumah gue ni bila time tido mesti lampu BLACKOUT.. Habis satu rumah..Biasa laa..limited edition sket. Rumah orang lain elok je terang benderang..Haha



Gelap-gelap macam tu pon, gue tetap berani pegi dapo sengsorang hokay.. Maybe bulan puasa ni je kot. Hewhew.




Berpandukan cahaya henpon torchlight..gue cari mana suis lampu.. Jenuh meraba.. 



Tapp!!



" Hambooooooiiiiii........ Kemain korang! Buat pesta bepday ke apa ni ?!! "



Tak malu betul lipas-lipas ni.. " Hoiii! Ingat rumah kome hape ?? "


Bediri bulu roma gue. Seriusss wee! Dalam hati jenuh pk camane la gue nak ambik ubat atas kabinet tu. Sudah!


Disebabkan gue memang takut amat dengan natang lipas ni, mustahil la kalau nak redah gitu je. Ahhhh..! Idok le teman..



Dalam hati gue, " Eh, batang mop kat bilik mandi kan ada. Guna tu je la. Hihi "


Dengan menggunakan batang mop tu, gue try la cungkil dari jauh plastik bag ubat.. Lipas-lipas beselerak lari.. Maybe ingat gue nak pukul dorang kot..


Aaaaa....macamane ni...??



Tiba-tiba, sekor lipas terbang nak kejar gue..

" Makkkkk!!! "



Campak batang mop terus lari masuk bilik. Fobia. Gue memang fobia dengan natang kecik2-kecik yang ada sayap camtu.. Dari time kecik lagi..



Akhirnya, dalam sejarah rumah gue terang benderang satu malam and terpaksa skip makan ubat. Hewhew






Korang pulak fobia natang ape?



Moral of the stori :

Lepas ni jangan tangguh keje. Buat apa yang patut dulu :)





16 comments:

Cik Nur said...

hahahaha..tu lah, sape suruh mkn ubt lmbat2..hihiih

nur pun fiboa tol dgn lipas terbang tu..! geli kot..!

Azzah said...

Fobia ngan hujan terutama kalau hujan tu mlm..lagi la takut..mcm2 pikir.

Chic Na said...

sama la fobia ngn lipas terbang tu. geli sgt.

haa skip mkn ubat ye. jgn buat lagi tau. ;)

adibahfaizah said...

tak suka jugak lipas ==". ada sekali lipas meryp ats bdn time kt hostel..aaaa. ngeri !!!

Tinta Lana said...

Salam.

Tu dia..kluar sudah loghat peghak mike ea..keh3.

Lana..fobia tu tak la..cuma geli bila tgk segerombolan semut berkumpul..tah, otomatik je bulu roma naik..huhuhu..

Miss BaNu said...

samalah geli ngan lepas tmbh2 yg terbang tuh lagilah tak suka..

caliph shuriken said...

terbaik laa cik lipas.. kjar dia laju2, hikk...

rAIHan said...

Haha. sama lah. tapi raihan takut sume binatang termasuk kucing...=.='

Si Matatajam said...

Akak pun mmg fobia ngan natang camtu..especially lipas terbang..

lelamaisara said...

hahaha...akak lipas oki lagi..tapi kalu bg ulat ke ular ke cacing ke dan sewaktu dengan nye...habissss laaaaaaaaa...heeee

shedameor said...

hihik. penakut rupanya akak ni. hehe. kan dah tak makan ubat, mcam mana nak cepat baik ?

Nurulee said...

Hahaha. Ee pun takut lipas. segala jenis binatang lah, semua takut. Huks T___T

http://thenurulee.blogspot.com/2012/08/firecrackers-consumer-be-consider-please.html

Masha Meisters said...

haha...lako la...menggelabah carik mak...
fobia mcm2...binatang banyak kaki,lembik,yg jalan laju2,mcm2la...hihi

Wanieys said...

lipas okay lg...binatang cm tikus wani fobia eeeeiiiii geli mak!

dyabunga said...

hahaha..dya fobia ular.tgk pic pun dya geli..nooo

Yana Libra said...

semua serangga yg merayap saya geli~~~ :P