.

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Wordless Wednesday : Makna di sebalik DOA



Assalamualaikum kalian :)




Sebagai Hamba yang serba kekurangan, kita memang takkan lari dari berdoa. Berdoa untuk diri sendiri, mak ayah, family dan mungkin untuk saudara kita yg lain. Tapi, kadang-kadang dalam berdoa tu pon ada maksud dari doa yang kita tak tahu. Yess! That happens to me. Ustaz waktu gue sekolah dulu cakap, doa dalam bahasa rumi/melayu tu mungkin lebih berkesan sebab kita dapat menghayati maksud di sebalik doa yang kita minta dengan lebih mendalam. Wallahhua'lam. Apakata kita cuba? :)






p/s : Rumah dah sunyi. Sorang-sorang dah balik rumah memasing. Huhu

p/s : Alhamdulillah, gue dah pass test JPJ tadi. Syukur x perlu ulang lagi :)

p/s : Line time musim reraya ni macam ..... sikit. Tak dapat nak bertandang ke rumah kome lagi. Da ok sikit nanti gue datang ye. Mohon sediakan duit raya sekali ;)





17 comments:

are_lin@yu said...

perkongsian yg bagus..jnji kita faham apa yg kita doakan ;-)

Cik Nur said...

terima kaseh sudi berkongsi shu.. :)
rindu kamu..selamat hari raya,..!

Si Matatajam said...

Allah SWT memang suka hamba2 yg meminta-minta padaNya yakni Berdoa...nice sharing..

Solehah Shamsuddin said...

eh shu,napa pic tu mcm bertampal2 lak ye?

Azzah said...

Thanx shu sbb share..

Tinta Lana said...

Salam.

Shu..happened to me too ^_^

Alhamdulillah..selamat dah ea test JPJ. Tahniah shu..lana dulu kena ulang skali lgi,keh3.

Takpa, nanti line dh clear..jemput dtg ya..tpi lana tak sdiakan duit raya..sampul raya ade le,keh3

SaddLone said...

stiap kali datang sini,sku mesti bawa balik sumthing !

thanks :)

Chic Na said...

tq sharing. hari2 baca tp xtau maksud. :)

Cik Aini said...

nice sharing =)
selalunya kita baca ayat2 quran ari2 dlm solat tp xtahu pun makna di sebaliknya tu =p

Deqla manjew said...

doa tu dah jadi sebahagian dalam rutin harian...rasanya x lengkap tanpa DOA.

Nyue said...

tq shu sharing makna sebalik doa ini....sgt2 ber,makna..

Masz Sidek said...

perkongsian yg bagus... TQ... :D

caliph shuriken said...

klau kita faham setiap apa yg kita doakan tu lebih baik kn ^^

Zul De Alexis said...

bila kita taw makna setiap yg kita baca tu baru kita boleh lebih menghayati..

thank :)

rAIHan said...

perkongsian yang baik..hai shu, salam merdeka dihulur..^^

Masha Meisters said...

sangat baik! dalam solat subuh biasa kita membacanya... :)

~~oOpEt~~ said...

terbaik perkongsian ni shu :) toce2 :)