.

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Doodle : Nota-nota Ramadhan 1

Assalamualaikum kalian :)




Ramadhan Bulan Berkat


Bulan Ramadhan bulan yang berkat
Bulan rahmat dan bulan utama
Pahala digandaka doa diterima
Bulan Lailatul Qadar yang istimewa


Isilah bulan ini banyakkan amalan
Beribadah malam, siang berpuasa
Banyakkanlah sedekah jangan dikira
Moga ia menjadi penebus dosa
Membaca Al-Quran jangan dilupakan
Zikir dan Tasbih elok disertakan
Meriahkan Ramadhan dengan bermacam cara
Agar Ramadhan tidak sia-sia


Hindarkanlah dosa di setiap anggota
Kalau boleh dosa hati jua
Kerna dosa itu merosakkan pahala
Agar kita tidak mensiakan Ramadhan
Isilah Ramadhan dgn sebaiknya
Kerna ia datang setahun sekali
Tahun hadapan belum tentu jumpa
Kerna kita mati bila-bila masa





p/s : Mudah-mudahan kita semua sempat bertemu Ramadhan bakal tiba. Aamiinn :')


p/ss : Semangat gue share nota-nota ramadhan even puasa tak start lagi. Hee. Tak salah kot. Saje nak meraikan ketibaan puasa. Ehem ehem.. da habis ganti ke? Malam ni Nisfu Syaaban. Esok jom puasa nak? :)







29 comments:

Rara Nasiha said...

tak sabar nak sambut ramadhan :)

profmie said...

Ya Allah..xsbr nya nk msuk buln ramadhan yg mulia..eh,ni td taw x yg mlm ni mlm nisfu syaaban..

|shuhadaothman|TM said...

kan rara. semoga kita dipanjangkan umur utk sampai ramadhan tahun ni :)

|shuhadaothman|TM said...

kan mie. lagi berapa hari je. taw2. tadi baru lepas bce yassin ngan mak lps maghrib :)

Cik Nur said...

tak sabarnya....!
bila baca ni, rasa tak sabar2 nak sambut ramadhan...!
moga kita sempat bertemu ramadhan..amin..!

Chic Na said...

baguslah. org yg baca pun tetiba rasa semangat & tak sabar nak tunggu bulan ramadhan. ;)

Si Matatajam said...

Semoga kita dipertemukan dgn Ramadhan tahun ni Dan akan dtg..amin..

~~oOpEt~~ said...

xsabar tggu bulan ramadhan :D

Yumida said...

x lama lg ketibaan ramadhan..nice sharing shu

adibahfaizah said...

Macam tak percaya plaq dah nk msuk Ramadhan..aish. kjap je msa berlalu..

are_lin@yu said...

mudah2an masih ada ramadhan kali ini buat kita semua.;-)

Nyue said...

semoga ramadhan thn ni dpt kita lakukan dgn sempurna :)

lelamaisara said...

Tak sabar nak tunggu Ramadhan..teruja sanagt sebenarnya

tirahzairi said...

sy pon xbr tgu puasa...hehe

tirahzairi said...

*xsabar....hihi

Solehah Shamsuddin said...

amboi cptnye dy share pasal ramadhan.hik3 dlm bbrpe hari je lg nk msuk ramadhan dh

Wanieys said...

xsabar nk sambut ramadha bulan penuh keberkatan..rindu nk g terawikh :)

cik Lilis said...

tak sabar nak puasa , yeay ! :D

::dEyb:: said...

hehehe....xpe shu kalau share bende yang baik ;)

wan nurul hezrina said...

memang dah terasa dah kerberkatan ramadhan=)

Cik Kay Jue said...

ramadhan....

cendol said...

ameen :) tak sabo rasenye nak btemu ramadhan kareem..smoga pnjng umo hendaknye

Nur Aischa said...

alhamdulillah :D tak lama lagi bulan ramadhan. good info shu ;)

LYAfrina said...

dah nak masuk bulan ramadhan..skejap je... sama 2kita mbaiki diri k arah y lbh baik

Nelly The Strange said...

Puasa dah nak dekat ..
:)

Tinta Lana said...

Salam shu.. tak tahulah ramadhan nanti cmna..huhu.

Tahun lepas, macam tunggul kayu je berblog bila puasa, tahun ni, tak tahulah, tunggul kertas kot, melayang2 gamaknya,heh3.

caliph shuriken said...

nice sharing.. selamat beramal ^^

shedameor said...

tak sabar nak puasa jugak :)

Yana Libra said...

lagi berapa hari je nak puasa ni kan~