.

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Antara spagheti dan tempoyak

Makan malam untuk malam ni dengan rela hati nye aku volunteer masak. Hikhik. Tetiba rajin dah kenapa tak taw. It's okay. Bila lagi nak berkhidmat untuk mak abah dan family kan. Ok cukup la merapu. Ekceliii , ni first time aku masak ala omputih sket kat mak abah. Spagetiii je pon. Then maen campak je la bahan-bahan semua tu kan. Hasil nya hasil nyaaa ??


Taraaa !!



Siap je masak dengan bangganya terus suruh abang and mak aku rasa. Amacam mak ?? Then mak cakap masam sket. Alahaii. Ahaha. First try. Ok laa. Malu je kan. Mende senang pon xtaw masak. Errr.. bukan xtaw, tapi kurang arif. Lol :3


Lepas tu cari mangkuk terus melantak. Tapiii , tekak aku ni tak berapa nak terima la mende spageti ni. Tekak kampung. Biasa laa kan.  Selalu makan budu, belacan, tempoyak segala. Memang laen bebenoo. So , kalau diberi pilihan antara kedua-duanya , aku lebih prefer tempoyak dari spageti. Lantak la orang nak cakap busuk ke ape. Haha. Lain orang, lain citarasa. Kan ?? (^_^)


Mak : Dah tuu. ni yang banyak-banyak ni sape nak telan ?
Aku : Kita sedekah kat jiran je la mak :)




26 comments:

JungRara said...

kuah spageti tu tukar jadi kuah belacan pulak...agagaga

Sally Yatiey said...

Sedappp :) Hehe. Saya pun sama. Lebih suka makan tempoyak & belacan ^_^ Budu tak reti nak makan :D

Solehah Shamsuddin said...

haha..xsgka akhirnye hg masak gak.keh2 anyways,pe bahan yg hg masuk dlm kuah spaghetti tu?mcm sayur je dlam tu..errr

jia creatifelt said...

rajinnyer..sukerrr

FARHAN said...

pos sni nk tlg hbeskn.. ;P

Fiza Diaries said...

sedapnye kak shu masak even kak shu main campak.. nanti boleh laa adik pegi makan dekat rumah kak shu yee.. hehe..

putryteya said...

alaa, pandainya masak . jeles i ! huhu , tahniahh

|shuhadaothman|TM said...

hahaha. lepas ni leh panggil spageti belacan. resepi baru ni. XD

|shuhadaothman|TM said...

Ahaha. sme la kita. budu mkn dgn laksa sedap sgt sally. nnti try. hekhek :D

|shuhadaothman|TM said...

Ahaha. bahan ak ni laen sket. letak syur lebih. wakaka. then ltk udang. haha. xpenah dbuat org XD

|shuhadaothman|TM said...

praktis before kawen. hikhik. gatai XD

|shuhadaothman|TM said...

alamat pleaseeee. ahaha :P

|shuhadaothman|TM said...

hehe. biase je fiza. eh, boleh je. mai la. perak je. hikhik :)

|shuhadaothman|TM said...

alalaa. biase je putry. hee. thanks :)

caliph shuriken said...

dasatt.. campak2 jaa siap spagheti tu, hikk...

|shuhadaothman|TM said...

ahaha. dasyat kan. nnti bole try. hekhek XD

shedameor said...

hihik. samela, tak minat sangat spageti ni. hehe

|shuhadaothman|TM said...

haha. kan3 :) xleh terima dek tekak . hee. tpi smgt bt ^^

uncle said...

uncle tak suka tempoyakkkkkk, tak suka buduuuuuuuuu...tapi suka petai hihihi..kalau spageti..pergh bubuh 2 pinggan abih licin hihihihi

|shuhadaothman|TM said...

ahaha. uncle meh amik kt umah shu. byk lagi ni. haha xD

sis92 said...

puyoooh mat salleh le dia hihi
mmg biasanya klu kuah spageti tu mmg msm sikit bru sdp , tu pd sis lah hehe
jrg dpt mkn tempoyak .

|shuhadaothman|TM said...

hahaha. mkn spageti pon x lepas. acane ni. tu la, dlu mkn mbe msk pon msm. hikhik. shu ad stok. nk? haha

~~oOpEt~~ said...

pet xmkn tempoyak.. xtahan bau.. tp buah durian pet mkn XD
sedap la spageti.. letak tomato puree :P

|shuhadaothman|TM said...

ahaha. shu x pndai mkn la spageti. bt je tawu. hikhik. cikencop shu mkn la. haha xD

Cik Kay Jue said...

last2 sedekah kat jiran.. adeh... ckj makan je apa yang ada.. tempoyak.. urm.. tak pernh cuba lagi... tapi durian memang sodap.. hehe.. :P

|shuhadaothman|TM said...

hehehe. tu la pasal. tu last wt spageti kt umah. hikhik. try la ckj tempoyak. sodap ooow. haha :D