Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Istanbul Chocolate & Sayedet Al Boldan : Ole-ole dari Mekah

Assalamualaikum awak dan awak :)


Atok gue baru je balik dari buat umrah beberapa hari lepas. Alhamdulillah, dengan umur yang dah  menjangkau 80-an, tok gue berjaya tunaikan umrah dengan jayanya. Tak sampai 2 minggu pon rasanye. Biasa kalau orang balik dari buat umrah or haji ni mesti bawak balik macam-macam kat famili kan. Sama la macam tok gue. Dia tak lupa beli something untuk famili, anak, cucu cicit semua. Macam biasa, tok gue mesti bawak balik air zam-zam, kurma, buah zaitun, kismis, kacang pandai semua tu la. Paling istimewa kali ni tok gue bawak balik coklat untuk cucu-cucu dia. Ehemm! Tok gue memang memahami citarasa cucu-cucu dia la. Haha. Memang tu gue rembat dulu. Bukan ape, kali ni first time gue tengok brand tu. Nama brand pon lain dari yang gue pernah dengar. Selalu dok dengar Cadbury lah, Ferrero lah, Daim lah kan. Kali ni gue tengok sekali brand Istanbul Chocolate and Sayedet Al Boldan. See! Siap ade al-al lagi. Kira istimewa la kan :P



 Istanbul Chocolate

Sayedet Al Boldan


Thank you Tok for this yummi cokelate. First time gue rasa. Not bad! Sedap and ade rasa masin-masin siket. Maybe taknak bagi orang yang makan tu rasa muak kot. Hee. Try la carik kat Giant ke Tesco ke. Gue tak pasti ade ke tak. Hewhew :D




22 comments:

caliph shuriken said...

al istimewa sdap laa kiranya coklat2 tu kn, hikk...

|shuhadaothman|TM said...

ahaha. al sedap sekali caliph. :D

TanpaNamaDer said...

ada lebey ... mai gua rasa sikit

syiela said...

mesti super sedap bila dtg dari jauh ni

StuntWomanWho :) said...

Nama pun Instabul . haha , macam sedap je :P

uncle said...

weiiii nak satuuuuu..poskan kat uncle segera !!!!!

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, nampak mcm sedap je. hihi

|shuhadaothman|TM said...

ahaha. nk bape byk ? ckp2 xD

|shuhadaothman|TM said...

sedap jugak kak syiela. :D

|shuhadaothman|TM said...

haha, kan dear. boleh tahan. sedap jugak :D

|shuhadaothman|TM said...

ahaha. tggu petang ni sampai dpn umah uncle ! :D

|shuhadaothman|TM said...

rasa die ok la eka. sedap :)

Fiza Suhaimi said...

Wahh akak.. Nampak sedap laa.. Adik tertarik dengan bungkusan dia.. Nampak elegan + branded.. kehkeh.. Lagi sejam adik sampai rumah akak.. Nak jugak rasa.. kuikui.. :P

|shuhadaothman|TM said...

bungkusan die cantik kan. hekhek. mai dik. cepat sebelum habis :P

cik nara omey said...

wah...alhamdulilah....atok awk dpt pegi umrah..! share2 la coklat tu kt nara..hihi

|shuhadaothman|TM said...

alhamdulillah :) boleh dear. mai umah shu. hee

shedameor said...

whoa. sheda baru makan chocolate dari ireland. abg sedara bagi. chocolate luar negara memang sedap, tak sama dengan chocolate luar negara. hihik

Cik Kay Jue said...

wah.. dapat chocolat.. nak juga.. hehe..

|shuhadaothman|TM said...

wow! yumm3! hehe. betul2. lain dri yg lain :)

|shuhadaothman|TM said...

hehe. 1 untuk ckj :D

~~oOpEt~~ said...

bgi pet sikit.. aih.. mkn xegat kt pet nh T___T haha

|shuhadaothman|TM said...

shu da simpan 2 ketul kt pet. haha. meh kelim kt umah shu ea :P